Кадър Justin Trudeau, ФейсбукИзборите в една от най-богатите страни в света Канада

...
Кадър Justin Trudeau, ФейсбукИзборите в една от най-богатите страни в света Канада
Коментари Харесай

Либералната партия на Трюдо победи на изборите в Канада

Кадър Justin Trudeau, Facebook

Изборите в една от най-богатите страни в света Канада още веднъж дадоха победа за демократичната партия, само че гласовете не стигнаха за цялостно болшинство. 

Управляващата Либерална партия на канадския министър председател Джъстин Трюдо печели предварителните парламентарни избори в страната, предават международни осведомителни организации, базирайки се на предварителните данни от извършения в понеделник избор, съобщи Свободна Европа.

Към вторник сутринта либералите имат 155 места от 338 едномандатни окръга, консерваторите водят в 121 окръга, Квебекският блок – в 29 окръга, Новата демократическа партия – в 28 окръга, а Зелените – в 2 окръга.

Джъстин Трюдо свика предварителни избори преди няколко седмица в опит да завоюва безусловно болшинство в Народното събрание, макар че държавното управление му беше устойчиво.

Предварителните резултати от вота обаче сочат, че партията му надали ще успее да излъчи 170 депутати, което значи, че канадският министър председател още веднъж ще е водач на кабинет на малцинството, отбелязва Ройтерс.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР